جلاتوهاس

جلاتو چیست؟

جلاتو از کلمه لاتین جلاتوس به معنای یخی و سرد استخراج شدهو در زبان ایتالیایی به‌معنای بستنی است

اما یک بستنی ایتالیایی یا همان آرتیزانال جلاتو (Artisanal Gelato)، یک بستنی با مشخصه‌هایی خاص است که در مقایشه با Ice Cream آن را کاملا متمایز می‌سازد.

بنابراین با وجود اینکه معنای لغوی هر دو واژه یعنی Gelato و Ice Cream یکی است، اما لفظ جلاتو (Gelato) در صنعت بستنی، به نوعی خاص از بستنی اطلاق می‌شود که دارای خصوصیاتی کاملا متفاوت با Ice Cream است.

اولین تفاوت عمده در میزان چربی است. میزان چربی جلاتو معمولا بین ۷ تا ۱۰ درصد است. در حالیکه در Ice Cream این میزان بالاتر از ۱۲ درصد است. جلاتو داراری حس انتقال سرمای کمتری نسبت به Ice Cream است. به‌عبارت دیگر، جلاتو در دمای بالاتری نسبت به Ice Cream سرو می‌شود.

همچنین میزان حجم و هوا در جلاتو نسبت به Ice Cream به مقدار قابل توجهی کمتر است. 

بنابراین، قدرت انتقال طعم در جلاتو بسیار زیادتر است. بطور معمول، میزان هوا در جلاتو بین ۲۰ تا ۴۰ درصد از کل حجم بستنی می باشد در حالیکه، این میزان در Ice Cream بیشتر است بطوریکه گاها به ۱۰۰٪ یعنی دو برابر میزان اولیه نیز می رسد!

بنابراین، جلاتو دارای بافتی غنی‌تر از Ice Cream می باشد و نتیجتا این امر باعث افزایش قدرت انتقال طعم در جلاتو می شود .

لذا، در جلاتو نیازی به استفاده از اسانس‌ها و طعم‌دهنده‌های صنعتی نیست. زیرا عمل انتقال طعم به غدد چشایی زبان انسان، راحت‌تر صورت می‌گیرد.

جلاتوهاس
جلاتوهاس

معمولا لفظ آرتیزانال (Artisanal) به عنوان پیشوندی جدا نشدنی برای کلمه جلاتو استفاده می‌شود، واژه بین المللی آرتیزانال جلاتو (Artisanal Gelato) یا در زبان ایتالیایی جلاتو آرتیجاناله (Gelato Artigianale) آرتیزانال یا آرتیجاناله به معنای هنردست می باشد.

در واقع یک جلاتو یک بستنی صنعتی نیست، بلکه نوعی هنر دست می باشد که با مهارت زیاد و با صرف وقت و زمان تولید می شود.

تزیین جلاتو پیش از قرارگیری آن در تاپینگ (ویترین) بستنی، با حوصله، بسیار ماهرانه و با دقت زیادی انجام می شود. به همین علت، شیفتگان بستنی، ساعتها می توانند به طعم‌های موجود در تاپینگ یک جلاتریا(Gelateria) یا همان فروشگاه بستنی خیره شده و ازآن لذت ببرند!

حساسیت به کازئین

حساسیت به کازئین (پروتئین شیر)

حساسيت به پروتئين هاي موجود در شير گاو، شايع ترين حساسيت در بين كودكان امروزي!

پروتئين‌هاي شير گاو، از نخستين پروتئين‌های غذايي بيگانه است كه توسط شيرخواران دريافت مي‌شود و مسئول بيشترين واكنش‌هاي آلرژي غذايي در كودكان است. پروتئين‌هاي اصلي شير گاو، كازئين و وِي پروتئين هستند؛ در واقع بيشترين آلرژي‌زايي به كازئين موجود در شير است.

علائم اين نوع حساسيت مي‌تواند شامل مشكلات گوارشي، وزن نگرفتن و مشكلات پوستي به شكل اگزماهاي پوستي تا علائم حاد تنفسي مانند تنگي نفس باشد.

اما نگران نباشيد!!
خانه ی جلاتو برنامه هاي خوبي براي كودكان مبتلا به اين نوع آلرژي داره.

در اولين قدم، بصورت كاملا علمي و تخصصي، با ارائه سوربتوها (بستنيهاي بدون شير)، نياز كودكان مبتلا به اين نوع آلرژي به يك بستني سالم، بدون لبنيات و البته ١٠٠٪‏ طبيعي و خوشمزه رو برطرف كرديم.
.
وقتي پشت ويترين جلاتوها مي ايستيد، تمام بستني هايي كه حاوي ليبل هاي كوچك صورتي رنگ هستند، تماماً سوربتوهاي بدون لبنيات ما هستند. با خيالِ راحتِ راحت ازشون ميل كنيد و از كودكانتون پذيرايي كنيد…
.
شما هم در پروژه توليد و ارائه بهترين جلاتوي موجود در ايران، در كنارِ ما و تيم متخصصِ آکادمی “كافه جلاتو” و لابراتوار “خانه ی جلاتو” باشيد.

سوربتو

سوربتو

سوربتو، در زبان ایتالیایی؛ یا سوربه در انگلیسی به نوعی از بستنی اطلاق می‌شود که فاقد لبنیات (شیر و …) و بعبارت ساده تر عاری از چربی است.

این نوع بستنی در واقع مخلوطی از آب، میوه و مجموعه‌ای از شکرها می‌باشد. اما از لحاظ بافت، ساختار و کیفیت، درصورتي‌كه توسط يك جلاتوساز ماهر ساخته شود، در بسیاری از موارد مشابه جلاتو است. بنابراین اگر در فرمولاسیون و تولید سوربتو، استانداردها رعایت شود، تشخیص تفاوت ساختاری بین جلاتویی كه حاوی شير و خامه است و سوربتویی كه عاري از چربيست برای مصرف کننده بسیار سخت خواهد بود.

توجه: درسته در سوربتو از چربی خبری نيست و پايه اون در اصل آبه؛ ولي اين معنيش اين نيست كه سوربتو بايد داراي بافتی يخی باشه!

توجيه يخی بودن و يا وجود كريستال‌های ريز يخ در يك سوربتو بعلت حضور آب بعنوان پايه، مضحك‌ترين توجيه‌ی كه يك جلاتوساز ميتونه تحويل مشتريش بده!

با تكنيك صحيح بالانس شكرها، ميشه بافت و ساختاری بسيار لطيف و كرمی از يك سوربتو داشت كه حتي در بعضی از جلاتوها هم يافت نميشه!

سوربتو

بدلیل عدم وجود شیر و مشتقات آن در سوربتو، انتقال طعم آن بسیار قوی و فقط از طریق میوه استفاده شده در آن صورت می‌گیرد.

معمولا در سوربتو طعم‌ها بسیار قوی و Exaggerate شده هستند.
عمدتا در فرمولاسیون سوربتو، از هر نوع میوه و يا سبزيجاتی می‌توان استفاده نمود.

بنابراین شعار معروف ما:
“به تعداد میوه‌های روی کره زمین، بستنی میوه‌ای (سوربتو) وجود دارد”

فقط یک شعار نیست و بلکه یک واقعیت شیرین است با هر نوع میوه ای می‌توان سوربتو ساخت
از آنجاییکه سوربتو فاقد شیر ومشتقات شیر است، در نتیجه فاقد لاکتوز و پروتئین‌های موجود در شیر نظیر کازئین می‌باشد. بنابراین، بهترین نوع بستنی برای افراد آلرژیک به این نوع مواد می‌باشد
ضمنا برای کسانی که به رژیم فاقد چربی اهمیت می‌دهند، بهترین گزینه و انتخاب در یک جلاتریاست.
ویگن ها و گیاهخواران نیز از اصلی ترین طرفداران این محصول می باشند.

درباره ما

خانه جلاتو (جلاتوهاوس) در سال 1395 توسط هلدینگ بین الملل دایاناویژن (مالک برندهای آکادمی کافه جلاتو CafeGelato™ و پریجل PreGel ایران) با هدف ارائه محصولی استاندارد و مطابق با آنچه در کشور ایتالیا وجود دارد تاسیس و در حال حاضر به عنوان تنها مجموعه تولید بستنی ایتالیایی 100% طبیعی و سالم، فارغ از یک شعار تبلیغاتی، با افتخار در سرزمین ایران در حال فعالیت می باشد.
از افتخارات این مجموعه، حذف کامل رنگ، اسانس و افزودنیهای صنعتی از پروسه تولید بستنی می باشد! عناصر ناسالمی که سالهاست صنعت بستنی کشور، تولیدات کارخانه ای و نتیجتا هموطنان عزیزمان را به خود آلوده کرده است.
همچنین ارائه بستنی های فاقد لبنیات که برای افرادی که به لاکتوز شیر و یا حتی کازئین شیر (نوعی پروتئین) حساسیت دارند و همچنین ویگن ها (Vegan)، شرایط استفاده از بستنی را پس از سالها برای آنها فراهم نموده است. همچنین افرادی که دچار بیماری دیابت هستند نیز بدون هیچ نگرانی می توانند در روزهای خاصی از بستنیهای فاقد مواد قندی ما استفاده کنند.

رنگ اصلی “خانه جلاتو” بنفش است، چون:
‎رنگ بنفش نشان‌دهنده آرمان‌گرایی است. افرادی که نسبت به این رنگ تمایل زیادی دارند، آرمانگرايان خوبی هستند، به آینده زیاد فکر می‌کنند و یک دنیای فانتزی زیبا و عالی در ذهن‌شان می‌سازند که واقعیت‌های زشت و ناخوشایند در آن جایی ندارد.
از لحاظ روانشناسی، رنگ بنفش یک رنگ شاهانه است. به این معنی که در زمانهای قدیم بنفش یک رنگ نایاب بوده که فقط پادشاهان و افراد خاص می‌توانستند از آن در منازل خوداستفاده کنند. این رنگ علاوه بر اینکه حالت معنوی و آرامش را در افراد ایجاد می‌کند، یک رنگ شاد و بشاش است.
بياييد بنفش باشيم!!!

شعار ما:


ابرها را بخور!
Mangia le Nuvole!


در خانه جلاتو، بستنی ها به ابرهایی تشبیه شده اند که خوشمزه و قابل خوردن هستن! فرمولاسیون خاص، مواد اولیه بسیار باکیفیت و مرغوب، میوه های تازه و طبیعی، تخصص، سالها تجربه و دانش تخصصی موجود در مجموعه، همگی عواملی هستند که دست به دست هم داده اند تا این شعار به واقعیتی خوش طعم و جذاب تبدیل شود.